Tüketiciler Derneği, “hafta içinde süt ve süt ürünleri fiyatlarında yapılan zamlara tepki olarak, yerli süt ve süt ürünlerine boykot etme kararı aldığını” açıkladı.
Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık, yapılan zammın, tüketicilerden çok üreticiler için olumsuz bir gelişme olacağını ileri sürdü.
Işık yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin temel besin maddesi olan süt tüketimini yüksek fiyatlar nedeniyle kısmak zorunda kalacağını ve ithal süt ürünlerini tercih edeceğini savundu.
Bu farklı fiyat seviyesinin üreticilerin rekabet olanağını da yok edeceğini kaydeden Işık, tüketicileri ise tercihlerinde seçeneksiz bırakacağını ifade etti.
Derneğin tüketicilere destek vermek amacıyla açıklanan zamlar geri alınıncaya kadar yerel süt ürünlerine boykot çağrısı yapmakta olduğunu belirten Hasan Yılmaz Işık, kararı, bugün görüşecekleri Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na ileteceklerini de dile getirdi.