Kadınlarda en sık görülen kanser türünün rahim ağzı kanseri olduğunu kaydeden Avcı, bunun ilk sebebinin çok eşlilik ve hijyen eksikliği olduğunu kaydetti. Rahim Ağzı kanserinin iyi tarafının çok erken evrede yakalanabilmesinin kolay ve tedavi edilebilir olması olduğunu kaydeden Avcı, şunları kaydetti:

Araştırmaya göre, depresyon genç ve yetişkin beyinleri farklı etkiliyor Araştırmaya göre, depresyon genç ve yetişkin beyinleri farklı etkiliyor


“Rahim Ağzı Kanserinden kurtulmak bir günlük iştir”
“Her kadın cinsel yaşama başladıktan sonra iki yılda bir kadın doğum uzmanına görünmeli. Rahim ve yumurtalıklar düzenli kontrol edilmeli. Cinsel hayat gelişti, gebelik oldu, yaş 30’lara çıktı bu kontrolleri yılda bire çıkarmak lazım. Rahim kanserleri kendini haber vermez. O yüzden düzenli kontrol şarttır. Rahim ağzı kanserinde vajinal muayene ile ve smear testi ile çok kolay tanı konunabilir. Smear testinde bozuk hücre görülmezse yılda bir muayeneler devam eder. Bozuk hücre görünürse biyopsi gerçekleşir. Bu işlemler kolay işlemlerdir. Biyopsi bize eğer kanser varsa her detayı verir. O hücre yerinden çıkarılarak kanser kolayca temizlenebilir. Kurtulma şansınız bu şekilde rahim ağzı kanserinden bir günlük iştir.”
“Cinsel hayat başlamadan aşıları olmak gerekiyor”
Rahim ağzı kanserine karşı aşılar bulunduğunu belirten Avcı, cinsel yaşam başlamadan 9-12 yaşlarında bu aşıların olunması gerektiğini kaydetti. 
Avcı, şunları söyledi:
“Rahim ağzı kanseri için iki aşı üretildi. Bu aşıların cinsel hayat başlamadan yapılması gerekir. 9-12 yaşlar bu aşı için idealdir. Rahim ağzı kanseri bir virüstür. Bu rahim ağzına yerleşiyor ve kanser yapıyor. Bunların bir tanesi siğil dediğimiz kanser yapmayan çeşittir. Aşıların biri kanser yapanı etkiliyor, diğeri hem kanser yapanı hem de yapmayanı etkiliyor. Kadın, cinsel hayatını ve kimle olduğunu bilir ancak burada sorun erkekten kaynaklanır. Erkek bu virüsü taşır ve cinsel ilişki yoluyla kadına aktarır. Bu yüzden dikkatli olunması, aşıların yapılması lazım.”
“Cinsel ilişkide korunma şart”
Aşıya rağmen rahim ağzı kanseri olunabileceğini kaydeden Avcı, bu yüzden düzenli smear testi yapılması gerektiğini, cinsel ilişki esnasında korunmanın da son derece önemli olduğunu söyledi.