Hükümetin ekonomi alanında politikalarını değerlendiren Manavoğlu, ‘para var’ diye hayat pahalılığının 4 ayda bir verildiğini savunarak, bu yaklaşımın doğru olmadığını ve ülkedeki pahalılığı daha da artırdığını belirterek, bir sarmal içerisinde olunduğuna dikkat çekti. 
“Satın alma gücünü güncelliyoruz” denildiğini ancak bunun popülizm amaçlı yapıldığını belirten Manavoğlu, bunun ilerde daha büyük ekonomik problemlere yol açacağını söyledi. 
Alışverişin Güney’e kaydığını belirten Manavoğlu, ‘biz belki de önümüzdeki sene bütçede yazan rakamların pek çoğunu gerçekleşmediğini göreceğiz ve hükümetin yanlış politikası ülkeyi ciddi anlamda zora sokacak’ diye konuştu. 

“Muhalefette yanlış noktada”
Ulusal Birlik Partisi’nin bu anlayışla kurultaya yatırım yaptığının görüldüğünü dile getiren Manavoğlu, şunları kaydetti:
“Muhalefette yanlış noktada. İstatistik Kurumu’na ve verilerine dikkat çekiliyor. İstatistik Kurumu düşük rakam çıkarıyor deniliyor bu daha sonra pahalılığı daha artırıyor. Gıdada çok yüksek bir fiyat artışı yoktur son dönemde. Özellikle hizmet sektörüyle alakalı fiyatlandırmalarda ciddi yükseklik vardır. Bunun sebebi de yanlış politikalardır. Asgari ücret yükseltilse de, memur maaşları yükselse de bunların yansıması maliyetleri daha fazla şişiriyor.”

“Soruşturmalarla ilgili süreçler hızlanmalı”
Ülkede yaşanan son gelişmeleri de değerlendiren Manavoğlu, sahte reçete ve sahte diploma soruşturmalarına değinerek, ‘ülkede kimin eli kimin cebinde belli değil’ ifadelerini kullandı. ‘Çalışma Bakanı sahte reçete soruşturmasına başladığına pişman olmuştur’ diyen Manavoğlu, Bakan Gardiyanoğlu’nun konuyla ilgili eleştirilere maruz kaldığını belirtti. “Doğruyu yapma konusunda çok büyük sıkıntılarımız var” diyen Manavoğlu, bunun sistem değişikliği ile değil, insanların kafasıyla değiştirilebileceğini söyledi. Süreçlerin hızlanması gerektiğine dikkat çeken Manavoğlu, buna yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

“Sigortalardaki denge yabancı işçilerin yatırımı ile düzenlenebilir”
Sosyal Sigortalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan 9’uncu Dönem Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, sosyal sigortalardaki mali dengenin 3’üncü dünya ülkelerinden gelen işçilerin yatırımlarının yapılması ile düzelebileceğini belirterek, şunları söyledi:
 “Özellikle 3’üncü dünya ülkelerinden gelen işçi ve ailelerin bizlere hastane ve okullarda büyük yükü vardır. Bir ülkenin kendi nüfus politikasını oluşturması dünyanın en normal şeyidir. Önce kendi insanını düşünmen gerekiyor. Asgari ücret aynı olsa bile KKTC-TC vatandaşlarının yatırımları farklı, 3’üncü dünya ülkelerinden gelenlerin farklı olmalı. Bunu yaparsanız işte o hastane ve okula binen yükü azaltırsınız.”

Üstel: Halkımıza hizmet yolunda emin adımlarla ilerliyoruz Üstel: Halkımıza hizmet yolunda emin adımlarla ilerliyoruz

“Af Yasası sorunları çözmeyecek”
Önümüzdeki ay çıkacak Af Yasasına’ da değinen Manavoğlu bunun sorunları çözmeyeceğini kaydetti. Bunu yaparken ön izin sisteminin de düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Manavoğlu çıkacak olan Af Yasası’nın tek başına sorun çözmeyeceğini, ilgili yasanın da değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Ülkedeki bir çok insanın bu yasa yüzünden mağdur olduğunu belirten Manavoğlu bunun vatandaşlıkları da etkilediğini söyledi.