Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yönetim kurulu üyeleri görevlerinden alındı. Geçtiğimiz Çarşamba günü bakanlar kurulu toplantısında, Başbakan İrsen Küçük’ün talimatı ile KIB-TEK yönetim kurulu üyeleri görevlerinden alındı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun bu konuda açıklama yapmazken, Başbakan İrsen Küçük KIB-TEK yönetim kurulu üyelerinin görevden alındılklarını doğruladı. Küçük, yeniden yapılanma için görevden alındıklarını dile getirirken, Atun herhangi bir açıklama yapmıyor.
ERCAN’A EL ATILIYOR
Ercan Havaalanı dün Başbakanlıkta yapılan toplantı ile masaya yatırıldı. Turizm sezonunun açılması ve artan uçuşlar nedeniyle yetersiz kalan Ercan Havaalanı’na acil neşter vuruluyor. Dün saat 12:18’de Başbakanlık’ta yapılan toplantıda, Başbakan İrsen Küçük, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve Polis genel müdürü Günay Ozan katıldı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda, Ercan Havaalanı’na yatırım ve istihdam yapma kararı alındı. Alınacak tedbirlerle yolcular daha rahat seyahat edecekler.
AMCAOĞLU’NUN HIRÇINLIĞI GİTTİ
Yeni bakanlarımızla ilgili biraz bilgi vermek istiyoruz sizlere. Meraklı olanlarınız var, en azından biraz olsun meraklarını gidermiş oluruz. Yeni bakanlarımız, bu bir kaç haftalık bakanlık süreleri içerisinde ciddi bir değişime uğradıkları gözlerden kaçmıyor. Çiçeği burnunda Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu bakanlık bekleyen isimlerden birisiydi. O yüzden geciken bakanlık sözü onu son zamanlarda çok hırçınlştırmıştı. Hırçınlığı gözlerden kaçmıyordu, defalarca bakanlık uğruna partisi içerisinde ses tonunu artırmıştı. Rest çekme, eski bakana karşı tavır koyma gibi hallere bürünmüştü. Şimdi o değil, hırçın Amcaoğlu gitti yerine uysal oturaklı Amcaoğlu geldi. Bakan olmanın keyfini yaşıyor, makama alışık bir isim ama bakan olmanın tadını da çıkartıyor. Makam aracında sağ elini asıp ziyaretlere gitmeyi o da ilke edindi. Çünkü gör beni göreyim seni politikası bunu gerektiriyor.
ÜNVERDİ ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİ
Hani derler ya; dünyalar onun oldu, işte öyle birşey. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Şerife Ünverdi, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşıyor. Böyle bir mutluluk olamaz, bakan olduktan sonra adeta içi içine sığmıyor. Çocuklar gibi sevindi, mutluluğu gözlerinden okunuyor. Demek ki; hayalinde bakan olmak vardı. Hayali gerçek oldu ve mutlu bir bakan olarak kabinede yerini aldı. Gerek bakanlar kurulu toplantısında, gerekse yapılan davetlerde Ünverdi’nin mutluluğu gözlerden kaçmıyor.
ÜSTEL EVE GİREMİYOR
O kendini çoktan hazırlamıştı, bakan olacağını çok iyi biliyordu. Çünkü Başbakan İrsen Küçük’ten defalarca söz almıştı. Bazı bakanlar onu kıskanmaya başladılar başbakanla arası iyi diye. Sıkı fıkı olmalarının sırrını bir türlü çözemiyorlar. Herneyse; Üstel daha önce Meclis Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Anlayacağınız makama alışık bir isim. Eski bir milletvekili o bakımdan bakanlık onun da canına tak etmişti. Nitekim o da bakan olabildi ama bakanlık onu hayli yordu. Tatlı bir yorgunluk olsa da evine eskisinden daha az giriyor. Arkadaşları çok, bakanlığı kutlamalar, davetler, turizimciler ve seyahatler derken, sanki yıllardır bakanmış gibi bir görüntü sergiliyor. Tabi Girne bölge milletvekili olduğu için Turizimcilerle haşır neşir oldu bir anda. Yurt dışı seyahatleri de peş peşe sıralanıyor. Kısacası; Üstel’in evine girdiğini görürseniz bize de bildirin.
NUMAN CHECK UP İÇİN İSTANBUL’A GİTTİ
Bu sefer Adana’ya değil, İstanbul’a gitti. UBP Girne Milletvekili Nejdet Numan, Check Up olmak için istanbul’a gitti. Garga’larımızın İstanbul çevrelerinden aldıkları bilgilere göre; Numan dün özel bir hastanede Check Up oldu ve bugün adaya dönmesi bekleniyor. Gelen haberlere göre; Numan’ın sağlık durumunda her hangi bir sorun yok, turp gibi maşallah. Bilindiği gibi; Numan bundan önceki dış seyahatini Adana’ya yapmıştı.
SERDAROĞLU HASTA ZİYARETİ İÇİN İSTANBUL’A GİTTİ
Bazılarınız yine yanlış anlayacak, böyle bir tesadüf olur mu? diye yorum yapmaya başlayacaklar. Kabine değişimine tepki koyan Girne Milletvekillerinin İstanbul’da ne işleri var, yoksa Pazartesi günü Meclise gelmeyecekler mi? gibi sorular soracaklar ama gerçekten de tesadüf. Serdaroğlu hasta ziyaretine gitti. Nejdet Numan’ın İstanbul’da olduğunu biliyor ama görüşemediler. Belkide bugün aynı uçakla Kıbrıs’a dönecekler. Sizin anlayacağınız; UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu da İstanbul’da bulunuyor ama o bir hasta ziyareti için gitti.
SOYER İLE ÇAKICI’NIN MİTİNG ÇAĞRISI DEĞER BULMUYOR
24 Nisan Annan Plânı referandum yıldönümü nedeni ile, 25 Nisan Pazartesi akşamı düzenledikleri şölene davet yapıyorlar ama gördüğümüz kadarı ile davetleri değer bulmuyor. CTP genel başkanı Ferdi Sabit Soyer ile TDP genel başkanı Mehmet Çakıcı çözüm için meydana diyorlar. Halk çözüm sözcüğünden nefret eder duruma geldi. Çünkü bunu söyleyenlerin çözümle alakaları olmadığını biliyorlar. Şölen belli ki zayıf geçecek, çünkü halk referandumda aldatıldığını biliyor. Rumların hayır diyeceği, Türklerin de evet diyeceği biliniyordu. Kıbrıs Türkü’nün difrize girdiğinin yıldönümü şölenle kutlanılır mı? 24 Nisan’ın hiçbir önemi yoktur, aksine kandırılan bir millet olarak 24 Nisan’dan nefret eden çok.
BERTUĞ’A SAHİP ÇIKTILAR
Görevden alınabileceği söylentileri üzerine, Mağusa Kaymakamı Beran Bertuğ için yazdıklarımız inşallah doğru çıkmaz. Bunu sevenleri söylüyor. Dün telefonlarımız yine hiç susmadı, Mağusa’dan arayan bir çok vatandaşımız; haberin doğru olup olmadığını sordu. Bertuğ’un görevinde kalması gerektiğini söylediler. Uzun lafın kısası; Bertuğ için görevinden alınabilir söylentilerine tepki geldi.
KRİZ YOK, PAYLAŞIM KAVGASI VAR
Ülkemizde kriz var söylentileri sakın ola sizi yanıltmasın. Bu ülkede kriz yok. Paylaşım kavgası var dersek daha doğru olur.! Son günlerde siyasetimizdeki koltuk kavgası ülkenin halini bizlere özetlemiştir. Ülkemize yapılan yatırımlar, milyon poundlarla değeri biçiliyor. Açılan mağazalar fabrikalar bu ülkede yatırımcının ve işadamının güçlü olduğunu gösteriyor. Kriz var deyip de ülke insanımızı karamsarlığa itmek pek de doğru bir yaklaşım değildir. Özellikle muhalefet partileri bunu bir silah olarak kullanıyorlar. Paylaşım kavgası siyasetimizin en üst tepesinde bunu gösterirken ülkede kriz var söylemleri ile halkı ülkelerinden koparmanın bir anlamı yoktur. Belli bir kesim vardır ki; o kesim için her zaman kriz vardır. Ama gelişen dünya şartlarına göre her birey kendini geliştirirse bu tanınmayan ülkede de başarılı olabilir. Bilgi çağında bilgiden yoksun yaşamanın getirisi yoktur. O bakımdan kriz söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Paylaşım kavgası her geçen gün kendini hissettiriyor.
GARGA’YA MEKTUP VAR
KARTELLEŞİYOR MUYUZ?
Merhaba Harun Bey,
Son birkaç gündür, televizyonda seyrettiğim ve gazetelerde okuduğum: un ithalatı konusunda KKTC’de yaşayan, vergisini ödeyen, sıradan bir vatandaş olarak görüşlerimi paylaşmak istedim sizinle. Geçen gün, yerli bir TV kanalında, KKTC’deki un imalatçıları, ülkeye giren ithal unun, yerli üretimi yok edeceğini ve dışa bağımlılığı artıracağını, hararetli bir şekilde iddia ediyorlardı. Dünyadaki diğer ülkelere nazaran, ekmek fiyatlarının gerçekten çok pahalı olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu fiyat kontrollerinin şimdiye kadar yapılamamasında da, geçmiş hükümetlerin’de suçu var. Hükümet edenlerin tümü, bu tedbirleri daha önceden almalıydılar. Üzülerek söylemek zorundayım ki; ülkemizde başta un olmak üzere, diğer birkaç ürünün üretiminde de, KARTELLEŞMEYE doğru gidilmektedir. Bu beraberinde haksız rekabeti de getirecektir. Piyasadaki 3-5 şirketten oluşan bu karteller son zamanlarda un fiyatlarıyla istedikleri gibi oynamaya başlamışlardı. Vatandaşın alım gücü eskisi gibi değildir. Un imalatçılarının: “Çok kar edeyim, hepsi benim olsun” zihniyetinden kurtulması gerekmektedir. Bir somun ekmeğimizin karteller tarafından, bu denli sömürülmesine izin vermemeliyiz. Meclisteki vekiller sudan sebepler yüzünden kavga edeceklerine, bu konuyla ilgili yasa yapsınlar lütfen.
Lefkoşadan bir vatandaş
- - - -