Melin Dobran

Akdoğan Muhtarı İsmail Kozanoğlu, bölgenin zamanla geliştiğini ve birçok sıkıntının giderildiğini söyledi. Kozanoğlu köyde cami, kırsal kesim arsası ve sağlık ocağındaki doktor eksikliğinin dışında bölgede başka bir sorun olmadığını ifade etti. Yaklaşık 15 yıldan beridir köyde kırsal kesim arsası dağıtılmadığını dile getiren Muhtar Kozanoğlu, yakın bir zamanda verilecek diye duyum aldıklarını söyledi. Bölgede bir cami olmadığını belirten Kozanoğlu, mevcut kiliseyi cami olarak kullandıklarını ifade etti.

Akdoğan zamanla gelişti

Muhtar Kozanoğlu, “Akdoğan büyük bir yerleşim yeridir. Köyümüz zaman içerisinde gelişti. Köyümüzde bir sağlık ocağı var. Sağlık ocağımızın ambulansı da var ama tek sıkıntı nöbetçi doktor olmamasıdır. Merkezde sadece hemşire var. Doktor tahsis edilmesi için defalarca bu konuyu dile getirdik. Umarım en kısa zamanda merkezde bir doktorumuz olur. En azından sağlık ocağındaki ambulans, hastayı Gazimağusa’daki hastaneye kısa sürede ulaştırabiliyor. Hastanenin boyanması için belediye bu konuda yardımını esirgemedi ve hastanemizi bir süre önce boyattırdık. Biraz eksiklerimiz var ama onlar da zamanla giderilecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Yollarımız tamir edildi”

“Akdoğan köyü zamanla gelişti ve modernleşti. Bölgedeki okullarımızın durumu iyidir. Öğrencilerimize cevap verebilecek durumdadır. Belediyemiz ova yollarını tamir etti ve mandıralara giden yol bir süre önce asfaltlandı. Mandıraları köyün dışına taşıdığımız için o bölgede herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Su projesi kapsamında köyümüze gelen su sayesinde halkımız, mutludur. Önceki suyumuz kireçli olduğu için bir takım sıkıntılar yaşıyorduk. Çok şükür şimdi suyumuzdan memnunuz. Köy yollarını TC yardım heyetinin katkıları ile tamir ettirdik.”

Camiye ihtiyaç var

“Köyümüzde şu an bir camimiz yok. Eski bir kiliseyi cami olarak kullanıyoruz. Cami yapılması konusunda oldukça mücadele ettik. İhalenin açılmasını bekliyoruz.  Köydeki kadınların kurs yapacak bir binası yok. Şu an bir derneğin binasında kurs yapıyorlar. Eskiden bir bina vardı. İçerisinde dikiş makineleri ve malzemeler vardı. Şu an o bina kullanılamıyor. Çünkü orası kütüphane yapıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirdiği bir personel, orada görev yapıyor. Devlet bize öğretmen bile verdi ancak araç gereç yetersiz, hanımlar oturacak sandalye bile bulamıyor. Senelerdir köylülere kırsal kesim arsası verilmiyor. Yaklaşık 15 yıldan beridir verilmiyor. Yakın bir zamanda verilecek diye duyum aldık. 100-200 civarında arsa verilmesi için talep vardır. Gençler köyden göç edip şehre yerleşiyor.”